Tryk på tacklingerne og løs krudt

12. maj 2019 - Thomas Jansen

Der var masser af intensitet, da Jammerbugt FC og Aarhus Fremad stødte sammen i oprykningsspillets fjerde runde hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Jammerbugt FC søgte en revanche efter et 0-4 nederlag i forårspremieren, og det var tydeligt fra første fløjt, at spillerne var tændte. Det blev en hektisk indledning på kampen, hvor der ikke var meget tid på bolden, men til gengæld tryk på tacklingerne. Intensiteten var høj og det var egentlig kampbillede samtlige 90 minutter.

Begge hold bed fra sig, men det var Jammerbugt FC, som lykkedes bedst med etableret angrebsspil og dermed også hjemmeholdet, som skabte chancerne. Den første kom efter et langskud fra Zander Hylotft. Sead Gavranovic var først på returen, men situationen blev afværget. Det var efter små 10 minutter.

Der var masser af dueller overalt på banen og der kom aldrig rigtig ro på opgøret, men efter den halve time bød Jammerbugt FC sig til igen. En god bold i dybden af Mads Larsen blev af Viktor Ahlmann taget ned med brystet og i næste bevægelse løftet over den fremadstormende keeper. Desværre blev loppet overplaceret og endte med at dumpe ned oven i målet. Sekunder senere var det gæsterne, som i den anden ende fik skabt sin første mulighed.

Der var gang i opgøret og man fornemmede, at det var en vigtig periode af kampen. Forud for opgøret var Sead Gavranovic blevet hyldet for sit 100 kamps jubilæum i den blå trøje og 32 minutter senere valgte han at fejre det med manér. Fra distancen sendte Sead bolden i mål, godt drejet ind under overliggeren. En bold, som var ustoppelig for Aarhus målmanden. En jubilæumsperle havde sikret en 1-0 føring til hjemmeholdet, der nu havde taget hul på den ønskede revanche.

Men men men… Kort før pausen svarede gæsterne igen. Mellem vender og fjender i det lille felt opstod tilfældigheder og efter skubben og puffen blev bolden rettet i mål til 1-1.

Det var en kold dukkert at gå til pausen med, men Jammerbugt FC kunne være tilfredse med indsatsen de første 45 minutter.

Efter pausen fortsatte det samme kampbillede. Tacklingerne fløj ind fra højre og venstre fra begge mandskaber, der nægtede at overgive sig. Det gav ikke flot fodbold, men det gav en spændende kamp.

Også efter pausen var det Jammerbugt efter som skabte mest, og både Viktor Ahlmann, Sead Gavranovic, Søren V. Pedersen og indskiftede Morten U. Thomsen, kom alle tæt på at bringe de blå i front, men det var løst krudt, der blev skudt med. En enkelt gang var Aarhus Fremad fremme og bide fra sig, men karakteristisk for kampen, kastede Søren V. Pedersen sig frygtløs ned i skuddet og blokerede med kroppen som indsats.

Situationen førte imidlertid til et indkast og selvom gæsterne egentlig ikke havde skabt noget, så kom de pludselig foran 2-1 efter endnu en omgang tilfældigheder i feltet. Det var måske ikke helt fair baseret på spil og chancer, men symptomatisk for Jammerbugt FC’s forår var endnu en tæt kamp vippet til modstandernes fordel.

Kampen forblev intens til sidste. Sander Hyltoft fik endnu et forsøg afvist kort før tid, inden gæsterne måtte reduceres til 10 mand efter et frispark, der udløste et rødt kort. Men trods ihærdige forsøg fra Jammerbugt FC, var løbet kørt. Gæsterne fra Aarhus Fremad holdt fast i alle tre point, og det betyder, at der for Jammerbugt FC nu er slået et hul op til den absolutte top.

Pointene skal dog naturligvis stadig jagtes og her kommer en ny chance ude mod B 93 i den kommende runde.

Jammerbugt FC – Aarhus Fremad: 1-2 (1-1)
32’ 1-0 Sead Gavranovic, Jammerbugt FC
41’ 1-1 Frederik Høgh, Aarhus Fremad
60’ 1-2 Mathias Lauersen Christensen, Aarhus Fremad

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Glenn Rask, Lasse Steffensen, Søren V. Pedersen, Mads Larsen (Michael Byskov) – Sead Gavranovic, Christian Rye, Zander Hyltoft, Bardec Bytyqi (Allan Høvenhoff) – Max Møller (Morten U. Thomsen), Viktor Ahlmann

< Tilbage til listen