Styrke i luftrummet afgjorde kampen i Aarhus

12. april 2009 - Kent Budolfsen

 

AGF II   –   Blokhus FC  0-4  (0-1)

0-1 Nickolaj Thomsen  43. min

0-2 Torben Andersen  46. min

0-3 Nickolaj Thomsen  49. min

0-4 Jeppe Østenkær  66. min

 

 

Af Torben Pedersen

Rutine og fysisk styrke i luftrummet var to af hovedingredienserne i sejren over AGF. Over hele linien blev der ydet en rigtig god indsats, hvor også koncentrationen var på plads.

1. halvleg startede i et forpustende højt tempo, med masser af nærkampe og meget høj intensitet. AGF´erne blev de sidste minutter af opgøret meget trætte, og om det var den hektiske start der var skyld i det skal være usagt.

AGF´s unge mandskab spillede friskt til, og man kunne kun være lidt imponeret af de gode takter, et så ungt hold viste. Men et sted hvor de unge spillere hang efter i en sådan grad, at der konstant var fare på fære, var på dødboldene hvor Blokhus FC var alt-dominerende.

Godt demonstreret blev forskellen i luften i det 20. minut, da Floyd Franks fik opgørets første chance. En kæmpe mulighed som amerikaneren headede over mål, fra 1,50 meters afstand.

Minuttet efter havde AGF så en endnu størrer chance på kontra, hvor et lidt for ivrigt offensivt Blokhus FC hold bliver fanget. Men afslutningen tæt under mål reddes af Brian Ulstrup i målet, der finder en fremragende refleks frem. Her skulle AGF have været på 1-0.

Efter den halve time er der stadig ingen mandskaber der for alvor har fundet melodien. Men Blokhus FC er konstant farlige ved dødbolde som Peter Gravesen denne dag sparker som var han verdens bedste til denne diciplin. 

Torben Andersen der var med på højre back i stedet for en småskadet Per Gade, havde en god mulighed efter hjørnespark med hovedet, men afslutningen strøg forbi mål.

Iforhold til opgøret mod AaB stillede Blokhus FC med en "helt ny" højre kant, iform af Torben Andersen på højre back, mens Daniel Seehausen spillede en udemærket kamp på højrekanten. Jeppe Østenkær der normalt huserer på kanten, var rykket op på toppen ved siden af topscorer Nickolaj Thomsen.

6 minutter før pausen havde AGF endnu en chance, da amerikaneren Benny Feilhaber forsøgte at "krølle" bolden i en bue uden om Brian Ulstrup i målet. Men den lange målmand var ude i fuld længde, og fik ikke mindst reddet forsøget men også grebet forsøget fra Benny Feilhaber der om nogen var stjernen på et ellers meget ungt AGF hold. Feilhaber har inden ankomsten til AGF spillet bl.a. i Derby County og Hamburger SV.

Samme Benny Feilhaber havde i kampens løb masser af dueller på midtbanen med Blokhus FC´s Floyd Franks, hvor de to landsmænd udkæmpede kampen som den bedste amerikanske midtbane-dynamo, og der må man efter nærkampene imellem sige at Floyd Franks vandt den duel i sikker stil.

2 minutter før pausen ligenede det en målløs 1. halvleg, men så gav AGF Blokhus FC et dumt hjørnespark hvor gæsterne endelig udnyttede deres store luft-dominans. Johan Friberg da Cruz kom højst og fik headet bolden i jorden, så den sejlede i en blød bue over keeperen, hvor Nickolaj Thomsen så dukkede op og prikkede bolden de sidste 5 cm over stregen. Det er ikke for ingen ting at man kalder Nickolaj Thomsen for "Måltyv". Dermed 1-0 til gæsterne ved pausen, og Thomsens 13. sæsonmål.

2. halvleg skulle vise sig at få den bedste start man som Blokhus FC fan kunne ønske sig. Allerede efter 1. minut fik Blokhus FC tilkendt et frispark i højre side fra 25-30 meters afstand. Peter Gravesen skulle sparke, og højst i feltet dukkede Torben Andersen op og headede Blokhus FC foran 2-0 inden de sidste overhovedet var kommet tilbage fra pausen.

To minutter senere var Jeppe Østenkær milimeter fra at nå frem til et indlæg fra højre. Han smed sig frem med hovedet efter bolden, men manglede lige lidt længde eller længere hår!.

Det sejlede i denne periode hos AGF´s unge der slet ikke var kommet fra pausen, og minuttet efter i 49. minut slog Blokhus FC koldblodigt kontra hvor Nickolaj Thomsen spurtede fra to mand og skar ind i feltet, hvor han sikkert sparkede bolden i kassen til 3-0, og dermed sin egen 14. scoring denne sæson.

Nu var der ro på tingene og Blokhus FC kunne styre tingene mod de unge århusianere, der ikke kunne finde modet frem.

Jeppe Østenkær lukkede kampen helt efter 66 minutter på et glimrenden hovedstød, efter endnu et perfekt slået hjørnespark fra Peter Gravesen. 4-0 til Blokhus FC og Jeppe Østenkær kunne krone sin store indsats med sit andet mål i to kampe.

Skader til AGF på flere vitale pladser kostede yderligt senere i kampen, og da AGF-keeperen måtte udskiftes med svimmelhed efter et hændeligt uheld, hvor han og Nickolaj Thomsen stødte sammen, havde AGF ingen reserve-keeper og angriberen Michael Vester måtte tage handskerne på de sidste 15 minutter.

Det formåede Blokhus FC aldrig at udnytte, og stillingen 4-0 blev også kampens resultat på fredensvang i Aarhus.

En sikker sejr til "Den blå bølje" og formen fra sidste hjemmekamp forsatte i den grad i Aarhus, hvor specielt de sidste 45 minutter var fremragende fra Blokhus FC. 

I kampens løb blev skiftede Henning Pedersen kun Daniel Seehausen ud med Mira Mupier, og Asger Andresen og Lars Mynderup som var de andre reserver med målmand René Bech er dermed spilleberettigede til morgendagens topkamp på andetholdet mod Sæby kl.18.30 på Jetsmark Stadion.

< Tilbage til listen