Snævert nederlag i topkamp mod kompakte Kolding

7. april 2019 - Thomas Jansen

Selvom forårsvejret pakkede Sparekassen Vendsyssel Arena flot ind lørdag eftermiddag til den velbesøgte topkamp mod Kolding IF, så blev det ikke den fodboldfest, hjemmeholdet havde håbet på.

Det var ellers tæt på en drømmestart, da Viktor Ahlmann efter godt kombinationsspil blev sendt i fri mod mål i første minut. Den hurtige angriber satte i løb mod målet, men mand mod mand duellen blev vundet af gæsternes keeper. Det var en af de chancer, man skal tage i en topkamp, hvor chancerne sjældent bliver mange.

Trods misseren fik Jammerbugt FC en spillemæssigt god start. Der var god tænding fra begge sider, men det var Jammerbugt FC, som satte sig på spillet. Gæsterne afventede og var klar til at slå til på en omstilling. Det var med Jammerbugt FC i teten og som det chanceskabende hold. Efter den store chance i starten af opgøret, blev det dog primært til nogle mindre chancer fra distancen. Gæsterne var kompakte og forsvarede sit mål godt. Samtidig holdt Jammerbugt FC også Kolding IF væk fra eget mål

Men efter 22 minutter fik stemningen et knæk. På deres første viste rækkens 2’er skarphed og kynisme. Et angreb i højre side endte tæt under mål og her blev bolden sat i kassen til 1-0 for gæsterne.

Efter scoringen mistede Jammerbugt FC lidt af taget om kampen for en kortere periode, men frem mod pausen var det stadig Jammerbugt FC på bolden. De afgørende afleveringer løb dog fra de blåblusede mod det kompakte Kolding mandskab.

Inden pausefløjtet blev det imidlertid til et par udmærkede chancer. Først var det Sonny Jakobsen, der sendte et skud lige forbi mål og dernæst Sead Gavranovic, der forsøgte sig fra kanten af feltet, men ikke fik nok kraft i skuddet.

Planen var nu at Jammerbugt FC skulle bygge yderligere på en fornuftig præstation i første havleg og komme blæsende ud til de sidste 45 minutter, men i stedet fik gæsterne bedre fat og Jammerbugt FC fik aldrig etableret det tunge og afgørende pres på Koldings mål.

Det var også svære arbejdsbetingelser mod et stærkt Kolding mandskab, der med masser af fysik og en solid defensiv var svære at bryde ned. Men få minutter før tid kom chancen mod det kompakte Kolding. Indskiftede Morten U. Thomsen lagde med brystkassen flot bolden til rette i feltet for Sead Gavranovic, der med en halvflugter sendte bolden mod mål. Desværre prellede den af på overliggeren, og hjemmeholdet måtte sande, at slaget var tabt.

Første hjemmebanenederlag i meget lang tid var en realitet, og nu handler det om at få rejst sig og hente alle tre point i grundspillets sidst kamp, lørdag ude mod Kjellerup IF.

Jammerbugt FC – Kolding IF: 0-1 (0-1)
22’ 0-1 Rune Nautrup, Kolding IF

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Glenn Rask, Lasse Steffensen, Søren V. Pedersen, Mads Larsen – Sead Gavranovic, Christian Rye (Max Møller), Allan Høvenhoff, Michael Byskov (Zander Hyltoft) – Viktor Ahlmann (Morten U. Thomsen), Sonny Jakobsen.

< Tilbage til listen