Skive IK sikrede sig oprykning på visit i Jammerbugten

6. juni 2019 - Thomas Jansen

Onsdag aften tog Jammerbugt FC imod rækkens tophold, Skive IK, hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena, og her viste gæsterne sig for stærke for et ellers godt kæmpende hjemmehold.

Opgøret blev fløjtet i gang under en varm sommersol på et velbesøgt Sparekassen Vendsyssel Arena, hvor gæsterne kom med forhåbninger om at sikre sig oprykning til 1. division to runder før sæsonens afslutning. Hvad der måtte have været af eventuelle gummiben i den sammenhæng, blev hurtigt overvundet.

Efter kun tre minutter bragte Skive IK sig nemlig i front 1-0 på et veleksekveret frispark. En hård start at komme tilbage fra mod rækkens stærke 1’er. Jammerbugt FC spillerne lagde sig dog ikke ned. De kæmpede videre, men det var ikke ligefrem hjemmeholdets dag på dødboldene, ikke defensivt i hvert fald, og det kostede ikke kun i kampens indledning.

Der var fin tænding på fra de to mandskaber, som begge gjorde sit til at skabe en god og intens fodboldkamp. Men mens der blev tacklet igennem midt på banen, var der mere roligt i de to felter. Kort før pausen lykkedes det imidlertid Jammerbugt FC at svare igen, da Lasse Steffensen steg højeste på et frispark fra Mads Larsen. Midterforsvaren headede flot bolden i nettet og så kunne de blåblusede juble over dagens positive dødboldsoplevelse og gå til pause med 1-1 og en åben kamp.

Da der blev fløjtet op til de sidste 45 minutter var solens varme forsvundet og luften blev endnu køligere kort inde i 2. halvleg, da et indlæg til bageste stolpe blev sendt i mål af gæsterne. Minuttet inden havde Jammerbugt FC’s Sonny Jakobsen forsøgt sig på mål i den anden ende, men nu var det altså Skive IK, som var i front på ny.

5-10 minutter senere var den gal igen. Efter endnu en dødbold endte læderet i nettet bag Emil Kobberup og med 1-3 på måltavlen, var der nu langt til point for hjemmeholdet. Jammerbugt FC spillerne gjorde et forsøg og kom bl.a. tæt på, da Mads Larsen førte an i et godt gennembrud ned at venstrefløjen. Det flade indlæg til bageste stolpe blev mødt med et veltimet løb af Sead Gavranovic, der dog sendte bold lige forbi foden af den ene stolpe.

I kampens overtid satte gæsterne fra Skive IK i stedet en tyk streg under, at de er kommende 1. divisionshold, da de efter et hjørnespark øgede til 4-1 i gæsternes favør. Måske sejrens størrelse var en anelse til den gode side på dagen, men ingen tvivl om, at Skive IK er en værdig oprykker fra 2. division.

Jammerbugt FC skal nu søge at skabe lidt positive vibes i sæsonens to sidste runder, mens Skive IK, der ved slutfløjtet poppede champagnepropperne på Sparekassen Vendsyssel Arena, skal have et stort tillykke med oprykningen til 1. division.

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Glenn Rask (Bayan Fenwick), Lasse Steffensen, Søren V. Pedersen, Mads Larsen – Sead Gavranovic, Christian Rye, Zander Hyltoft, Michael Byskov (Michael Stokbro) – Sonny Jakobsen (Bardhec Bytyqi), Morten U. Thomsen.

Jammerbugt FC – Skive IK: 1-4 (1-1)
03’ 0-1 Mikkel Jeppesen, Skive IK
43’ 1-1 Lasse Steffensen, Jammerbugt FC
50’ 1-2 Jeppe Mogensen, Skive IK
56’ 1-3 Christoffer Østergaard Christensen, Skive IK
90’ 1-4 Magnus Risgaard Jensen, Skive IK

< Tilbage til listen