Sead Gavranovic runder 100 kampe og nyder livet i den blå trøje

14. maj 2019 - Thomas Jansen

Jammerbugt FC’s kreative offensivspiller, Sead Gavranovic, spillede lørdag hjemme mod Aarhus Fremad sin kamp nr. 100 i den blå Jammerbugt FC trøje.

En flot milepæl for den snart 28-årige tidligere Holstebro dreng med de bosniske rødder. I sin fodboldkarriere har Sead Gavranovic været omkring blandt andre Ringkøbing IF, Thisted FC og Islandske IBV, men han er altid vendt tilbage til den blå bluse i Jammerbugten.

Det er tredje gang Sead Gavranovic spiller i Jammerbugt FC. Første gang Sead kom til klubben, var det som meget ung knægt, nærmest ny udklækket seniorspiller.

Han har sat sig på en bænk lige udenfor klubhuset med udsigt over stadion. Her ligger mange gode minder. Alligevel ser Sead mere fremad og lever i høj grad i nuet, da snakken falder på højdepunkterne i hans tid i klubben.

– Der mange positive ting, siger Sead med blikket rettet ud mod grønsværen, og virker til at være på vej ned at memory lane. Men han vender hurtigt tilbage til nutiden, hvor en af de ugentlige træningspas venter forude.

– Det største højdepunkt, i hvert fald i denne omgang, det er, hvor meget vi har rykket os, fra da jeg kom til senest, hvor klubben lige havde redet sig og havde været tæt på at ryge ud af 2. division for første gang i jeg ved ikke hvor længe, til at vi året efter slutter nr. 3 og er tæt på at rykke op. Og nu er vi igen i år med i oprykningsspillet, og er igen et etableret hold i 2. division, som kan kæmpe med om oprykning til 1. division. Det er et stort skridt at tage på kort tid, og det er fantastisk, at være en del af det, fortæller Sead Gavranovic med ydmyghed i stemmen.

Han har gennem årene knyttet stærke bånd på dette fodboldanlæg, og han nyder tydeligvis fortsat at have sin gang i klubben, som han har givet så meget, og som har givet så meget til ham, siden første gang han snørede støvlerne her.

– Jeg kom til et sted, hvor man troede virkelig meget på mig, og det satte virkelig skub i min karriere. Det resulterede jo faktisk i, at jeg fik muligheden for at komme til Islandsk fodbold. Det var en stor oplevelse og et stort skulderklap, som jeg var stolt af, genkalder Sead fra sit første ophold i klubben.

– Siden har klubben her været som en slags andet hjem for mig, tilføjer Sead og smiler, uden man kommer i tvivl om, at han virkelig mener det.

– Hver gang jeg har været væk, har jeg altid kunne komme tilbage. Jeg har altid følt mig tilpas her. Det er ikke altid, jeg har leveret i de klubber, jeg har spillet i, men hver gang jeg kommer tilbage til Jammerbugt FC, så har det givet mig et boost og et skub i den rigtige retning. Det er som om, jeg føler mig tryg her og det giver mig mulighed for at levere det, jeg gerne vil, forklarer offensivspilleren, for hvem fodboldkarrieren startede med et brag – bogstavelig talt. Desværre var det i form af en alvorlig trafikulykke, som heldigvis endte med at Sead kom tilbage på benene. Men det var en hård omgang og den 27-årige fodboldspiller mærker stadig ulykken på kroppen gennem forskellige fysiske skavanker.

– Jeg var igennem flere operationer og har nogle fysiske men, som jeg ofte mærker ekstra efter kampene, siger Sead og antyder, at han nok ikke spiller fodbold på højt niveau til han bliver midt i 30’erne. Men han drømmer stadig om meget mere.

– Nu er jeg jo en af de ældre på holdet, og det med at kunne give noget fra sig, er super fedt. Det er noget, jeg er opmærksom på nu. Drømmen for mig er at kunne aflevere holdet her i 1. division på et eller andet tidspunkt. Vi håbede på, at vi kunne være rigtigt med i år, men det håb har her i foråret lidt et knæk. Men jeg synes bare, der er så meget mere at komme med og jeg har en kæmpe tro på, at vi, hvis ikke i denne, så i næste sæson, kan gå ud og spille med om oprykningen. Vi har så meget kvalitet, så mange dygtige spillere og jeg føler, det er et spørgsmål om tid før, vi får det til at klikke. Når det sker, så tror jeg, at vi bliver uhyggelige at have at gøre med i 2. division. Så drømmen er at kunne få en oprykning i hus, inden jeg en dag stopper, runder Sead Gavranovic af. Træningen kalder for Sead og holdkammeraterne.

Forude venter mange flere kampe i den blå trøje, men Sead har også lovet sig selv, at gemme lidt kræfter til livet efter fodbolden. Sead skal være far til en lille dreng, som ventes at gøre sin entre først på sommeren. Når støvlerne lægges på hylden, bliver det således for at spille bold derhjemme med sin kommende søn. Jo, teenageren, der tjekkede ind i Jammerbugten for første gang for efterhånden mange år siden, er ved at være voksen og han lader til at nyde rollen.

Tillykke til Sead med de 100 kampe og med den kommende nye titel som far, ikke mindst!

< Tilbage til listen