Forberedelserne skudt i gang med årets første træning

9. januar 2019 - Thomas Jansen

Mandag d. 7. januar var det igen blevet tid til at tjekke ind for Jammerbugt FC’s divisionsspillere, som med regnen piskende om ørene tog hul på sæsonforberedelserne.

Der var tydelig gensynsglæde blandt de mange velkendte ansigter, ligesom der blev budt velkommen hjem til Zander Hyltoft, der tjekkede ind igen efter en halvsæson i USA. Der blev også budt velkommen tilbage til Sonny Jakobsen, der netop er vendt tilbage til Jammerbugt FC efter sæsoner væk i Thisted FC og på Færøerne. Endelig blev der også budt velkommen til Glenn Rask, der i vinterpausen er kommet til fra 1. divisionsklubben Thisted FC.

– Det er dejligt at komme i gang. Det er det altid. Første træning er en stille og rolig start, men vi begynder hurtigt at bygge på, lyder det indledningsvist fra Bo Zinck på vej ind i omklædningsrummet for at byde spillerne velkommen tilbage fra en velfortjent fodboldferie.

Det er dog ikke i vanlige rammer årets første træningspas bliver skudt igang. Hele januar måned foregår træningen nemlig i Aalborg Chang, hvilket der er flere gode grunde til.

– Vi tager hul på træningen i Chang, fordi vi har en kunstgræsbane hos os selv, som der er planer om at udskifte i løbet af 2019. Men også fordi, at det giver mere plads til de øvrige hold hjemme i klubben i opstartsperioden, hvor pladsen jo er lidt trang på banerne. Så det er dejligt, at min gamle klub Chang har stillet alt til rådighed for os. Det er virkelig godt og vi træner her på en rigtig fin bane og med gode forhold. Det letter også transporten for mange her i starten og så giver det lidt afveksling og nye ting at forholde sig til i løbet af den lange opstart, hvilket kan være godt, forklarer cheftræner, Bo Zinck, på vej ud i regnen på Provstejorden.

Aalborg skiftes senere i forberedelserne ud med Vrå, der i februar måned skal danne ramme om Jammerbugt FC træningerne.

– I Vrå har vi også fået mulighed for at være under rigtig gode forhold, hvor vi skal træne på en kunstgræsbane, som gerne skulle være mere eller mindre identisk med den, vi får hos os selv, fortæller Zinck og tilføjer;

– De første turneringskampe spilles i Vrå, hvis vintervejret betyder, at vores eget stadion ikke er spilleklar, når turneringen starter. Derfor er det fint, at lære banen at kende her i forberedelserne. Men forhåbentligt spiller vi hjemme på græs. Det afhænger af vejret og Vrå er et godt alternativ, hvis det skulle blive nødvendigt.

Som nævnt var det, med få undtagelser, velkendte ansigter, der tjekkede ind til årets første træning. Derfor kan trænerteamet fokusere på at arbejde videre, hvor der blev sluppet i efteråret, fremfor at skulle starte forfra.

– Vi har næsten truppen på plads, men har nogle prøvespillere til nogle udvalgte pladser, der træner med og som vi skal se an her i januar. Derudover har vi nogle forbedringsområder, som vi gerne vil have gennemarbejdet her i forberedelserne. Ikke for mange, da min erfaring fortæller mig, at det når man ikke, forklarer Zinck og fortsætter;

– Der også ting, vi skal blive ved at arbejde med, men konceptet kender vi og vi har ikke noget splinternyt på tegnebrættet på den front. Vi skal bygge videre på det, vi er gode til. Derudover er der naturligvis formen, som er et vigtigt parameter og som vi skal bygge på. Det synes spillerne ikke er særligt sjovt, men det er afgørende, så det kommer vi ikke udenom, smiler cheftræneren, uden der dog på noget tidspunkt opstår tvivl om, at han mener det.

Netop form og fysik er et område, der får stort fokus i divisiontruppen, og til denne opstart endda endnu mere med ankomsten af den nye fysiske træner, Mads Damgaard.

– Vi bliver stærkere på vores fysiske del, hvor vi i Mads har fået en fysisk træner tilknyttet, og den del er allerede i fuld gang. Desværre er der som regel altid nogle skader og Mads har påtaget sig rollen om at få de spillere klar, så det er meget positivt. Dertil er der noget omkring styrketræning, kostplaner og meget mere på den front, hvor vi nu får nye muligheder og det bliver rigtig spændende, hvor meget det kan flytte for os, lyder det fra Bo Zinck, mens han gør klar til forberedelsernes første øvelse.

Spillerne er sendt på løbetur rundt om banen. Det er imidlertid blot for at få kroppen i gang denne mandag. Resten af træningen står på øvelser med bold. Spillerne må nyde det så længe det varer. De næste mange mandage står der nemlig løbetræning på programmet hos Aalborg Fysioterapi.

Alt er mere eller mindre planlagt i jagten på den bedst mulige form frem mod sæsonstarten, og Bo Zinck føler holdet står godt rustet her med indgangen til en periode med masser af hårdt og målrettet arbejde.

– Det er en lidt kortere opstart end tidligere, da vi jo starter en uge før, vi plejer. Det er selvfølgelig positivt, men ellers fortsætter vi med vores program som tidligere, hvor vi i uge 8 har vores tests, inden spillerne får fri i seks dage, ganske enkelt for at lade batterierne op til en lang og krævende sæson. Truppen ser stærk ud. Vi har tyndet lidt ud i bredden og hentet ind til toppen og jeg synes faktisk det er den stærkeste trup, som jeg har arbejdet med her i klubben, runder Bo Zinck af.

Nu rettes fokus på træningsbanen. Forberedelserne til et spændende fodboldforår er skudt i gang.

This slideshow requires JavaScript.

< Tilbage til listen