Rejser til Esbjerg for at rejse sig og hente ny sejr over sydvestjyderne

4. november 2021 - Thomas Jansen

Når den blå bølge fredag ruller til Esbjerg, skal de blåblusede forsøge at rejse sig fra et 0-5 hjemmebane-nederlag til Nykøbing FC. Ikke nogen nem opgave taget i betragtning, at modstanderen er Esbjerg fB på udebane.

Esbjerg fB kommer tilmed til kampen med det stik modsatte scenarie i seneste runde. Her sejrede esbjergenserne nemlig hele 6-2 på udebane over Hobro IK, og det endda med en mand i undertal i hele 2. halvleg.

Men det er altså sådan, situationen er inden sæsonens 15. spillerunde. NordicBet Ligaen tilbyder ikke pusterum. Det er op med hovedet, op på hesten og op med ærmerne.

– Vi har hele tiden været klar over, at vi formentlig vil møde modgang i løbet af turneringen, og at vi ikke kan forvente at være det bedste hold i alle kampe. Det kan måske klinge hult, men vi har egentlig taget en del positive ting med fra kampen, hvor vi spillemæssigt var bedre med end den omvendte kamp mod Nykøbing, forklarer Jammerbugt FC anfører, Christian Rye, og fortsætter.

– Men vi kan jo ikke løbe fra, at vi aldrig må tabe 5-0 i en fodboldkamp mod et hold fra samme række, så der har selvfølgelig været behov for at kigge indad for alle i gruppen. Det gør altid ondt at tabe fodboldkampe, og jeg skal som anfører også tage min del af ansvaret, når vi taber stort. Omvendt er der jo også et andet hold på en fodboldbane, og vi må bare give Nykøbing stor cadeau for at være effektive og udnytte de fejl, som vi begik.

Nu venter så en af sæsonens vel sværeste udfordringer, Esbjerg fB på udebane. Samtidig er det også et de spændende opgør at skulle spille. Rye og resten af holdet kommer dog ikke kun for oplevelsen, men i allerhøjeste grad også for de tre point.

– Blue Walter Arena er uden tvivl et af de fedeste steder at spille i NordicBet Ligaen, så det ser vi selvfølgelig frem til. Jeg tror kun, at omgivelserne forbedrer vores chancer for et resultat, da der ikke er så mange af os, der har prøvet at spille på et større stadion, og vi vil derfor se det som en god oplevelse. Det kan helt sikkert give noget ekstra motivation, siger kaptajn Christian og understreger.

– Det er jo præstation og point, vi fokuserer på. Jeg forventer en kamp med to hold, der gerne vil dominere kampen, men som samtidig ikke er blege for at lukrere på hinandens fejl. Det kan gå begge veje i forhold til underholdningsværdien, men det bliver under alle omstændigheder en fed kamp med meget på spil. Esbjerg har nogle store individualister, som vi skal have lukket ned for, og så er jeg ikke i tvivl om, at vi gentager bedriften fra det omvendte opgør.

Sidst Jammerbugt FC prøvede kræfter med Esbjerg fB bevidste oprykkermandskabet, at det var havnet i NordicBet Ligaen af en årsag. Her blev det nemlig til en flot 1-0 hjemmesejr. Så selvfølgelig kan der hentes point på ny. Kun et enkelt point er der mellem de to hold i tabellen.

Og sidst Jammerbugt FC skulle rejse sig efter stort nederlag, 0-6 hjemme til FC Helsingør, skete det med en mindst lige så flot 4-3 sejr hjemme over HB Køge. Med andre ord har Jammerbugt FC bevidst, at holdet ikke bare kan slås ud. Den mentalitet bliver der brug for igen fredag aften i Esbjerg.

– Vi har som hold har udviklet os enormt meget på alle parametre siden starten på sæsonen. Vi er selvfølgelig glade for pointhøsten indtil nu, og jeg synes generelt, at pointene har været fortjent. Men vi har spillemæssigt været langt bedre med de sidste par måneder, end vi var i starten. Så der er rigtig mange positive ting at tage med videre, fremhæver Christian Rye, mens han og holdkammeraterne sætter kurs mod Blue Water Arena.

Der er kick off i Esbjerg fredag den 5. november kl. 19.00.

< Tilbage til listen