Manglende kommunikation kostede mod Hobro

17. april 2009 - Kent Budolfsen

 

Blokhus FC  –  Hobro IK   0-1  (0-0)

0-1 Anders Thomsen  72. min

Tilskuere: 472

Udvisning: Peter Thomsen, Hobro  35. min

 

Af Torben Pedersen

Fight og hårde nærkampe blev kendetegnende for dysten mellem Blokhus FC og Hobro, hvor dommeren hele tiden skulle være på vagt i kampens hede.

Før kampen tegnede statistikken mod Hobro ikke på at det skulle blive til en hjemmesejr, og det blev det så heller ikke selvom Blokhus FC spillede 55 minutter i overtal, og havde masser af chancer foran mål.

Hobro stod solidt pakket sammen på banen, og det bidrog til meget rodet spil fra begge mandskaber. Blokhus FC var længe om at finde nøglen til denne mur foran Hobro-målet, og da den endelig blev fundet manglede skarpheden i den grad.

Set over hele kampen skulle Blokhus FC have været i stand til at hente point i kampen. Både med hensyn til overtalsperioden på næsten en time, samt alle de chancer der til sidst blev skabt.

Men retfærdigt nok skal det også siges at Hobro efter deres heroiske indsats fortjente at få noget med hjem fra Jetsmark Stadion, udover det røde kort anfører Peter Thomsen inkasserede efter 35 minutter. Det kunne være endt langt værer end det, for både Hobro-træner Søren Kusk og en unavngiven Hobro-spiller kunne sagtens være blevet sendt den samme vej. 

Søren Kusk efter et meget upassende ordsprog og udbrud mod dommertrioen, hvor de fleste dommere nok havde smidt Hobro-træneren væk. Ordsproget fra bænken skåner vi læserne for her på hjemmesiden. Den unavngivne Hobro-spiller trådte i en nærkamp bevidst ned i maven på en liggende Quincy Antipas, og efter der nu var TV-billeder fra kampen til at afslører det, var der ikke tvivl om en klar udvisning dommeren missede.

Men til dommerens fordel skal det også nævnes at han havde hænderne fulde, og var undskyldt i nogle situationer. Han kunne jo ikke være to steder på en gang.

Blokhus FC havde ellers kampen største chance allerede efter 16 minutter da Peter Tranberg hamrede bolden på stolpen, efter Quincy Antipas havde rykket sig fri på højrekanten, og spillede skråt baglæns i banen til anføren.

8 minutter senere havde Danilo Arrieta så en kæmpe chance i den anden ende, hvor bolden sneg sig lige udenom Brian Ulstrups mål.

Igen efter 33 minutter var Brian Ulstrup på prøve, hvor han i fuld længde fik afværget endnu et Hobro forsøg ud til hjørnespark. I denne periode sad gæsterne tungt på spillet og havde Blokhus FC hvor de ville have dem.

Men to minutter senere begik deres anfører Peter Thomsen så det mest svinske frispark længe set på Jetsmark Stadion, mod Quincy Antipas i en Blokhus FC-kontra. Dommeren var ikke tvivl, og hvorfor skulle han også være det? – Når Peter Thomsen så oplagt nedslagter en modspiller, der risikerer både liv og lemmer. Fuldstændig hensynsløst og en af de røde kort, hvor man kun kan håbe at dem der sidder med afgørelsen af karantænedage er mænd nok, til at give mindst 3 spilledage for sådan noget utilgiveligt vold på en fodboldbane.

Efter udvisningen kom Blokhus FC bedre med frem mod pausen, men det var gæsternes 1. halvleg og dem der havde spillet bedst mod et hjemmehold der aldrig kom rigtigt i gang.

Da Stadion-uret havde rundet en lille time, var det omsider Blokhus FC der fik skabt nogle muligheder. Der var tale om en periode på 10-15 minutter max, hvor tingene lykkedes nogenlunde. Men skarpheden foran mål var langt væk denne smukke lørdag. Både Nickolaj Thomsen, Johan Friberg da Cruz og Jeppe Østenkær havde kæmpe chancer for at komme på tavlen, og istedet kunne Hobro efter 72 minutter slå en kontra efter boldtab fra Blokhus FC langt oppe på banen.

Den efterfølgende situation i feltet, kan man lede efter svar på meget længe. Hobro får slået et indlæg fra højre mod fjerneste stolpe, og ingen – Absolut INGEN fare var til stede, før manglende kommunikation førte til at ingen ville cleare bolden, og Anders Thomsen istedet ubesværet kunne prikke bolden i nettet til Hobro-føring.

Nu havde Blokhus FC rigtig travlt og det handlede kun om at få bolden i feltet. Men lige så snart bolden var der, sparkede Hobro-spillerne bolden på modsatte banehalvdel igen. Dette var bare en af de dage hvor tingene ikke ville lykkes, selvom om flere spillere, især Floyd Franks ydede en kæmpe indsats, selvom hans forsøg på mål aldrig blev rigtig farlige.

Da dommeren fløjtede for sidste gang brød Hobro-spillere og trænere ud i kæmpe jubel, som havde de vundet DM. Over sejren og sikkert også over at det kun blev til en enkelt udvisning i kampen, til rækkens suverænt hårdest spillende mandskab.

Set fra hjemmeholdets side var det en meget skuffende indsats, og langt fra samme takter som forrige weekend mod AGF, hvor spillet virkelig kørte. Der bliver uden tvivl noget hårdt arbejde i ugens løb, inden man næste søndag drager på udebane til et meget svært opgør mod FC Svendborg.

 

< Tilbage til listen