Mads Larsen takker af og skruer ned for fodboldtempoet

13. januar 2022 - Thomas Jansen

Det er krævende at passe sin fodbold i NordicBet Ligaen og samtidig skulle passe et fuldtidsjob. Det kræver mange kræfter og fuld dedikation. Grundet forskellige omstændigheder var det for Mads Larsen ikke længere muligt at efterleve dette, og derfor traf han denne vinter en svær beslutning. Tiden var inde til at sætte fodboldbolden på pause, eller i hvert fald i baggrunden for en stund.

Mads Larsen er mere eller mindre vokset op i klubben, hvor han har spillet i siden sine helt unge år. Med et stærkt venstre ben, et stort klubhjerte og et smittende smil har han sin helt egen plads i klubhistorien. Venstrebacken har gennem årene betydet meget for mange og vil blive savnet, nu hvor tiden er inde til at skulle videre ud i verden.

– Jeg kan jo huske Mads langt tilbage, og så ham allerede som U14-U15 spiller, og har fulgt ham meget af vejen siden. Han blev hentet op i divisionstruppen med et større og godt kuld for efterhåndende nogle år siden. Mads var hurtig til at slå til og har spillet kontinuerligt på divisionsholdet i mange år nu. Mads er bevis på, at vi også kan udvikle vores egne til NordicBet Liga niveau. Mange kender Mads og er vant til han er her, så der er da ingen tvivl om, at han vil blive savnet. Men han har haft en fantastisk karriere i klubben og vil altid have stærke relationer her, fortæller Bo Zinck, der nu er head of sport, men som har trænet Mads utallige timer gennem årene.

Mads Larsen er heller ikke i tvivl om de mange menneskelige relationer holder ham tæt på klubben, selvom han nu ikke er at finde på grønsværen hver weekend.

– Jeg ser tilbage på mange fantastiske år i Jetsmark IF og Jammerbugt FC. Det er vildt at tænke på, at jeg i over 20 år har kommet i klubben flere gange ugentligt, og jeg har nydt hvert et øjeblik. Oplevelserne som både ungdomsspiller i Jetsmark IF og divisionsspiller i Jammerbugt FC, betyder rigtig meget for mig og har jo på mange måder formet mig som menneske også. Det har været en vild rejse, som både klubben, men også mig som fodboldspiller, har været igennem, fortæller Mads Larsen, der ikke har haft nemt ved at træffe sin beslutning.

– Det har først og fremmest været en meget svær beslutning at stoppe i Jammerbugt FC efter så mange gode år. Der er sket rigtig meget på kort tid med ny ejer, oprykning til NordicBet Ligaen og en helt masse nye holdkammerater. Hele setup’et og tidsforbruget gør, at det har været svært at være der 100 procent hver gang, samtidig med at skulle passe et fuldtidsarbejde ved siden af, forklarer Mads Larsen og uddyber.

– Tilsammen har det betydet, at jeg ikke har haft helt den samme glæde ved det den seneste tid, og det har været det vigtigste for mig hele vejen. Jeg kommer til at savne rigtig mange af de spillere og ledere, som jeg har brugt så meget tid med i mange år.

Mads holder en kort tænkepause og genkalder nogle af de mange minder, inden han med sit velkendte smittende smil tilføjer.

– Det er alt fra at blive kaldt diverse ting af Bo Zinck til at skælde vores holdleder Henrik ud for 10. gang i måneden over, hvorfor der ikke er navn på trøjerne. Jeg vil komme til at tænke tilbage på det med et smil på læben.
Der er masser at tænke tilbage på, men nu skal der også tænkes på fremtiden. Den del er Mads dog endnu ikke kommet til. De indledende tanker er venstrebacken så småt i gang med, men fodboldfremtiden er stadig uvis.

– Min egen fodboldfremtid er ikke helt afklaret endnu. Det bliver formentlig noget, som kræver lidt mindre tid, end jeg har været vant til at bruge. Uanset hvad, vil jeg glæde mig til at komme på stadion som tilskuer i årene fremover, så vi ses nok til en fadøl på altanen, slutter Mads Larsen af med endnu et smil på læben.

Vi vil se frem til at se Mads på lægterne, og der skal lyde en kæmpestor tak for indsatsen i både blåt og grønt gennem de mange år. Der er masser af gode fælles oplevelser at se tilbage på, og hvad fremtiden angår skal ligeledes lyde et stort held og lykke med de næste eventyr på både og udenfor banen.

< Tilbage til listen