Målmænd mestrer balancen mellem konkurrence og kammeratskab

8. marts 2019 - Thomas Jansen

Konkurrenter og kammerater. Det to begreber flyder sammen i et både behageligt, udviklende og tæt samarbejde mellem de to Jammerbugt FC målmænd, Emil Kobberup og Thomas Nielsen, som begge har forlænget deres kontrakter forud for dette fodboldforår.

Det er et stærkt målmandsteam, som også tæller den unge August Baggesen, og i Jammerbugt FC lejren er man mere end tilfreds med fortsat at have glæde af både Thomas og Emil.

– Thomas har døjet med nogle skadesproblemer i form af sit knæ, men jeg håber og tror, at han nu er på vej tilbage. Når han er det, er Thomas en klasse keeper. Men han har i sin skadespause også vist, hvordan han også udenfor banen er klasse. En lokal klubmand, som er en god fyr at have i omklædningsrummet og som har brugt sin skadespause på at træne nogle af de yngre årgange i klubben, forklarer cheftræner Bo Zinck, inden han sender de rosende ord videre i retningen af Emil Kobberup.

– Emil er ligesom Thomas en klasse keeper og vi må bare sige, at vi har et stærkt team af målmænd i klubben. Emil har tidligere spillet 1. division og er nu faldet rigtig godt til i klubben, hvor han har gjort det super godt. Dertil er Emil et godt menneske og han passer godt ind på holdet. Så jeg er meget tilfreds med begges beslutning om at blive.

Det er de to målmænd også, og selvom de ikke kommer udenom, at det ikke er plads til dem begge på banen samtidigt, så ser de frem til at fortsætte et godt samarbejde om at holde Jammerbugt FC målet fri af scoringer.

– Jeg er super glad for at være i klubben. Vi har en god trup med et godt omklædningsrum og godt sammenhold, og så er det selvfølgelig tiltalende, at vi spiller med om topplaceringerne, der kan give oprykning 1. division, indleder Thomas Nielsen, da de to målmænd stiller op til en snak forud for endnu et træningspas sammen.

– Personligt skal jeg komme mig 100 pct. over min skade og samtidig bidrage med alt det jeg kan udenfor banen, og så bakke Emil og resten af spillertruppen op. Selvom jeg ikke spiller pt. så betyder succes på banen ligeså meget for mig, som det gør for resten af truppen. Jeg har en stor tro på, vi opnå vores mål og i det hele taget er der masser af gode grunde til at blive i klubben, lyder det fra Thomas, inden Emil stemmer i og supplerer;

– Jeg er også virkelig glad for at vi er blevet enige om at fortsætte samarbejdet. Som Thomas, er jeg glad for at være i Jammerbugt FC, hvor i vores gode trup også har et stærkt målmandsteam, som gør det fedt at komme til træning hver gang. Der er masser af muligheder for at udvikle sig og med en masse utroligt spændende kampe at se frem til.

Der venter de to målmand og resten af Jammerbugt FC et udfordrende forår med masser af tætte opgør, men selvom om der skal præsteres på højeste niveau og konkurrencen er hård, så er kammeratskabet og den gensidige respekt ikke til at rokke.

– Vi har jo ikke prøvet at konkurrere direkte endnu, griner Emil, mens Thomas med et stort smil uddyber;

– Det har hele tiden passet med, at en af os har været ude med en skade. Men vi håber da at få mulighed for det her i foråret.

De to keepere ser frem til foråret, hvor de vil gøre deres til, at Jammerbugt FC bliver et svært hold at slå, og de vil støtte hinanden hele veje igennem. De håber, det samme gælder fra publikums side. Sammen står vi stærkere, er en vending, der ikke ligger langt fra Thomas og Emil.

– Jeg tror, vi er meget typiske for andre danske målmandsteams. Vi er både kammerater og konkurrenter, og vi hjælper og bakker hinanden op så godt vi kan i hverdagen. Den målmand der står, bakkes 100 pct. op for holdets bedste. Det kommer helt naturligt, fremhæver Thomas Nielsen og giver ordet videre.

– Vi er to forskellige typer målmand og det kan vi faktisk også bruge til meget. Det giver mulighed for at vi kan lære forskellige ting af hinanden gennem træning og kamp, og det har stor værdi også, siger Emil Kobberup, inden de to målmænd runder af med et fælles budskab.

– Nu håber vi bare, der kommer rigtig mange på lægterne og bakker op på samme måde. Det får vi brug for i et forår med ekstremt spændende og tætte opgør.

Thomas Nielsen har forlænget sit ophold i Jammerbugt FC med to år, mens Emil Kobberup foreløbigt har forlænget frem til sommer.

< Tilbage til listen