Jammerbugt FC talenter går spændende sæson i møde i Liga 1

19. juni 2019 - Thomas Jansen

Der har været tryk på kedlerne i den forgangne sæson hos klubbens U16 og U17 spillere, og nu ser de unge drenge ind i en ny spændende sæson, hvor Liga 1 venter for U17 talenterne.

Inden da kan Kim Hansen dog lige nå at evaluere den netop afsluttede halvsæson, selvom tankerne bestemt allerede er på vej ind i den nye sæson for den ambitiøse og erfarne talenttræner.

– Vi starter forårssæsonen stærkt i Vejle og har i det hele taget fået bygget et hold, der vil det her og som vil arbejde for hinanden. Det har vi vist gang på gang i denne sæson, hvor godt kammeratskab, god moral og en fælles bevidsthed om at vi vil mere med vores fodbold, har skabt nogle fantastisk resultater, forklarer Kim Hansen og fortsætter entusiastisk:

– Det har været et godt forår, hvor vi bl.a. har kunne give spillere videre til vores U19 hold, fordi niveauet har været til det. Jeg synes, alle har budt sig til og vist højt niveau. Foråret har også været et omstillingsperiode for os omkring U16 og U17, hvor spillerne har været ekstra spændt for. Men vi har arbejdet hen imod det kommende efterår og derfor er det dejligt, at stort set alle er klar på at fortsætte, når vi starter den nye sæson efter sommerferien.

Årets Nr. Halne Cup blev et godt eksempel på det store potentiale hos de unge spillere, der vandt elite rækken mod hold som bl.a. Hobro IK, Silkeborg IF og Vendsyssel FF. Sommeren bruges på at jagte endnu et trofæ. Denne gang ved Vildbjerg Cup.

– Vi har vundet en elite cup i foråret, og vi tager også til Vildbjerg Cup for at vinde. Vi har en virkelig stærk og talentfuld trup, og det bliver så godt, det der bygges op her. Det er et stærkt hold og samtidig kan vi mærke interessen for at være med stiger, hvilket kun vil skærpe konkurrencen og således udviklingspotentialet yderligere. Spillernes ambitioner og lyst til at lære er med til at skabe et fantastisk miljø, hvor niveauet bliver højere og højere, og hvor alle presser på for at forbedre sig, lyder det fra U17 træneren, som glæder sig over den positive retning, han og holdet hastigt bevæger sig i. Samtidig understreger Kim Hansen, at den tendens gør sig gældende for hele klubben.

– Vi er altså attraktiv klub for de unge spillere, som har en drøm om divisionsfodbold eller mere. Vi har et set up og et team af trænere, som præsenterer de enkelte spillere for chancen for at udvikle sig mest muligt. Det handler om at gribe den, fordi vejen til divisionsbold er kortere her i klubben end mange andre steder og det er en meget bevidst strategi, at de unge mennesker skal vises tillid og have chancen, fremhæver Kim Hansen, der med sit U17 hold i Liga 1 får det højst rangerende hold for denne årgang i området.

– At vi nu bliver det højst rangerende hold i vores område betyder bestemt noget i forhold til udviklingen af den enkelte spillere. Det er afgørende, at de udfordres på så højt et niveau som muligt, og derfor er Liga 1 et godt sted at være for os, siger Kim Hansen.

Det er ikke tilfældigt, at tingene peger i den rigtige retning hos Kim & Co. Set up’ et omkring talentarbejdet er de senere år blevet styrket markant og fra den nye sæson fortsætter oprustningen også hos U17, idet cheftræner Kim Hansen får selskab af Per Nielsen, der ligesom Kim selv har rødder i Skovsgaard.

– Som klub arbejder vi hårdt dagligt på at bygge på og der er masser af spændende planer for fremtiden. Som en del af det, er det en fornøjelse at arbejde i rammer, hvor der er ro, kontinuitet og i det hele taget en positiv retning. Det er motiverende og smitter af i hele set up’et, fortæller Kim Hansen og runder snakken af med at glæde sig over den seneste forstærkning til talentarbejdet, assistenttræner Per Nielsen.

– Per er en super dygtig træner, som passer godt ind i teamet, hvor vi også har to faste holdledere tilknyttet. Vi har tre ugentlige træninger, hvor tilgangen til tingene er meget professionel, men også med en positiv stemning, hvor alle er velkomne. Og skulle man have lyst til at kigge forbi og se, hvad det hele går ud på, eller måske se set up’et an, så er der også mulighed for det.

< Tilbage til listen