Jammerbugt FC skal til Fyn og forsvare førerpositionen

30. april 2021 - Thomas Jansen

Der er fire sejre på stribe med i rygsækken, når den blå bølge lørdag ruller mod Fyn. Der er dog stadig plads til at pakke nye tre point med hjem til Jammerbugten. Faktisk er det med stor sandsynlighed nødvendigt, hvis førerpositionen skal holdes de næste runder.

På Fyn, nærmere bestemt i Svendborg, venter SfB Oure FA, som har haft et svært forår. Dog hentede de alle tre point sidst de tørnede ud på hjemmebanen.

I Jammerbugt FC lejren er der da også respekt for det fynske hold, også selvom selvtilliden er god ovenpå en god sæson, der har bragt Jammerbugt FC i spidsen af rækken.

– Jeg tænker, vi står fornuftigt til de sidste kampe. Vi er heldigvis ikke ramt af nogle alvorlige skader, så truppen ser stærk ud og træner stenhårdt hver gang, fortæller Jammerbugt FC’s assistenttræner Jan Rasmussen med tyk streg under, at ydmyghed og hårdt arbejde har fået holdet så langt – og derfor giver man selvfølgelig ikke slip på det nu.

Selvom assistenttræneren synes, det ser godt ud, så er han erfaren nok i gamet til at vide, at alt kan ske endnu. De blå kan dog selv besteme det hele, og det er vigtigt.

– Matematisk set er der jo et hul på fire point, men i denne række, hvor alle slår alle, vil jeg ikke sige, der er slået et rigtigt hul. Vi har kæmpet godt for den position, vi er i nu, og derved har vi selv bragt os i en situation, hvor vi selv kan afgøre det. Og det er fedt, siger Jan Rasmussen.

Nu handler det om at holde fast i førerpositionen med næb og klør, og næste udfordrer er som nævnt SfB Oure FA på Fyn. Senest endte det indbyrdes opgør 2-0 på Sparekassen Vendsyssel Arena. Det var sæsonens første runde tilbage i august 2020.

Nu, godt otte måneder senere, ligger Jammerbugt FC nummer et og fynboerne nummer 11. Den tætte tabel rummer imidlertid kun gode hold, så styrkeforholdet afspejles næppe i de 33 points forskel mellem de to mandskaber.

– Som jeg nævnte, så er der ingen lette kampe i vores række, og weekendens kamp bliver ingen undtagelse. Det er er godt spillende hold, vi kommer til at møde, og jeg har den dybeste respekt for Oure, understreger Jan, inden han uddyber.

– De er et hold, som har et fast spillemæssigt koncept og har nogle individuelle kvaliteter, der kan gøre ondt på alle hold. Men som vi viste i første kamp, handler det om, at hvis vi er der mentalt og spillemæssigt, så er vi et meget svært hold at møde. Det så vi også i vores første møde, hvor de spillemæssigt var fint med, men de havde vel ikke de store chancer.

I det hele taget har det set godt ud på mange parametre for Jammerbugt FC mandskabet i størstedelen af denne sæson. Også nu, hvor det potentielt kan blive den femte sejr på stribe.

– Det ser helt sikkert fint ud, men det gør det kun, fordi vi træner stenhårdt hver uge. Der er god konkurrence på alle pladser og alle har arbejdstøjet på hver gang. På nuværende tidspunkt handler det om momentum, og heldigvis har vi så stor tro på egne evner, at kampene lige nu hælder over til vores side, forklarer den tidligere venstre back, som nu er med til at guide spillerne fra sidelinjen.

– Det er ikke fordi, vi sidder hver uge og opfinder nye ting, men vi gør vores grundige forberedelse, som altid, så alle kender kampplanen, og forhåbentlig kan vi tage endnu en skalp i det sydfynske, slutter Jan Rasmussen inden weekendens møde med SfB Oure FA.

Der er kick off i Svendborg lørdag d. 1. maj kl. 13.00. Husk, du som altid kan følge slagets gang via ekstrabladet.dk: https://ekstrabladet.dk/kampagner/2division-klubtilbud/?utm_id=9785389113

< Tilbage til listen