Jammerbugt FC lukkede sæsonen med 2-2 på Blue Water Arena

28. maj 2022 - Thomas Jansen

Den blå bølge rullede lørdag en sidste gang i NordicBet Ligaen i denne omgang. Og den rullede hele vejen til Esbjerg, hvor sæsonen blev rundet af med 2-2.

Der var godt og vel 2.000 på lægterne i Esbjerg, der efter sæsonens sidste fløjt følger Jammerbugt FC ned i 2. division. Her blev det en jævnbyrdig kamp i meget af de 90 minutter. Dog var hjemmeholdet mest på bolden, ikke mindst i kampens indledning, hvor Esbjerg dikterede spillet og skabte en stor chance allerede i de første minutter.

Men de hårdtarbejdende Jammerbugt FC spillere holdt herefter Esbjerg fB på relativ sikker afstand af målet. Og så lå de hurtige offensive spillere hele tiden og lurede på en omstilling. Det gav Bangoura en chance efter små 10 minutter, men forsøget blev pareret til hjørne.

Mens hjemmeholdet fortsat var mest boldbesiddende, så havde Jammerbugt FC et par gode muligheder direkte på frispark. Dog var det Esbjerg, som lykkedes bedst med den disciplin. Efter 37 minutter bankede Andreas Troelsen således bolden direkte i kassen på et frispark lige uden for feltet.

Hjemmeholdets føring holdt imidlertid kun ganske kort. Jammerbugt FC mandskabet lod sig på ingen måde slå ud. Kun et par minutter senere kom udligningen, da et hjørnespark i et fyldt felt blev rettet af og i mål af selv samme Andreas Troelsen fra Esbjerg holdet.

Ved 1-1 fik Jammerbugt FC bedre og bedre fat, og efter pausen skabte holdet flere gode chancer for at bringe holdet foran. Et Pimentel hovedstød blev afvist på målstregen, mens andre også bød sig til.

Forløsningen kom, da der var spillet lidt mere end en time. Et brag fra Bangoura bragte Jammerbugt FC foran 1-2.

Selvom Esbjerg fB forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen, så levnede Jammerbugt FC ikke megen plads til de helt store målchancer. Der blev arbejdet godt over hele linjen, og få minutter før tid måtte keeper Nicoai Vinter Christensen strække sig langt i det regnvåde græs for at fastholde føringen.

Med redningen og et fightende mandskab, så det ud til, at Jammerbugt FC spillerne skulle have lov at slutte en udfordrende sæson af med en sejr. Det havde de fortjent. Men i kampens overtid slog værterne alligevel til og udlignede til 2-2.

Dermed delte Esbjerg fB og Jammerbugt FC point i sidste runde af en sæson, hvor de to hold også delte skæbne og følges ned i 2. division.

Trods nedrykning og andre udfordringer har Jammerbugt FC truppen holdt højt humør og høj moral. Stor respekt til både spillere og trænere. Nu venter en velfortjent sommerferie, og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Denne sæson i NordicBet Ligaen har bevidst, på godt og ondt, at i fodbold kan alt ske.

Esbjerg fB – Jammerbugt FC: 2-2 (1-1)
32’ 1-0 Andreas Troelsen, Esbjerg fB
40’ 1-1 Andreas Troelsen (selvmål), Jammerbugt FC
64’ 1-2 Sekoua Tidiany Bangoura, Jammerbugt FC
91’ 2-2 Elias Sørensen, Esbjerg fB

Jammerbugt FC: Nicolai Vinter Christensen – Kelvin Emmanuel Igbonekwu (Daniel Paye), Rayan Senhadji, Maroine Mihoubi (Emil Arendrup Nielsen), Boubacar Haidara – Ismael Sidibe, Diogo Pimentel (Abubakar Shola Collins), Sekoua Tidiany Bangoura (Diogo Balau) – Emanuel Kulego (Alya Toure), Omar Natami, Ahmed Gero. Ikke benyttet: Pape Seudou Ndianye, Solomon Onome Ogberahw.

< Tilbage til listen