Forårspremieren forventes at blive en tæt fight

8. marts 2019 - Thomas Jansen

Hvert år føles vinterpausen så uendeligt lang, og så alligevel er det lige pludselig tid igen. Forårspremieren står for døren og det er tid til at trække luft ind til første fodboldfløjt.

Der venter et spændende og tæt fodboldforår, hvor der først skal spilles seks vigtige kampe i grundspillet, inden tabellen knækker over i to og turneringen fortsætter i et oprykningssil og et nedrykningsspil.

Og det bliver lige på og hårdt for Jammerbugt FC. Kampprogrammet sender de blåblusede mod Aarhus, hvor Aarhus Fremad står klar til at åbne fodboldåret 2019 i en vaskeægte divisionsklassiker. Et brag af en kamp, der ofte er yderst jævnbyrdig og med masser af nerve og fight. Der er ingen grund til at tro, forårspremieren skulle blive anderledes. Det er nemlig to styrkede mandskaber, der er ivrige efter at spille om point, så der vil blive kæmpet for hver en centimeter.

I tabellen ligger de to hold tilmed nærmest side om side. Kun to point skiller Jammerbugt FC på 3. pladsen og Aarhus Fremad på 5. pladsen. Kampen om positionerne i toppen af rækken er med andre ord i fuld gang fra lørdag eftermiddag.

I Jammerbugt FC lejren, som har forstærket truppen med flere profiler, meldes stort set alle mand klar til kamp, og cheftræner Bo Zinck glæder sig til at få sparket foråret i gang.

– Alle, med undtagelse af en enkelt, er klar til første kamp. Så det ser godt ud. Vi har en god trup og måske den stærkeste af dem, jeg har arbejdet med i min tid i Jammerbugt FC. Men de fleste øvrige hold i rækken er altså også forstærket, og det gælder også Aarhus Fremad, som ser rigtig stærke ud, fortæller Bo Zinck, der er tilfreds med forløbet af forberedelserne.

– Vi er i virkelig god fysisk form og det har været en god opstart. Nu glæder vi os til at komme i gang. Men det er en uhyggelig svær kamp at lægge ud med. Aarhus Fremad på udebane er en hård nød at knække. Begge hold vil gerne vinde og det blive en ekstremt tæt kamp. Der er efter min mening ingen favorit i kampen og det bliver de små ting, der kommer til at afgøre det, understreger cheftræneren.

Små ting har afgjort disse opgør mange gange tidligere og senest spillede de to mandskaber uafgjort 1-1 i Jammerbugten. Der bringes formentlig flere debutanter i spil til at hjælpe med at få de små ting over på Jammerbugt FC’s side. To af dem er Allan Høvenhoff og Glenn Rask, der begge kommer med erfaring fra højere niveau. Begge er de dog ikke i tvivl om, at der nok skal blive noget at se til.

– Jeg ser frem til at komme på banen og vise at jeg er klar. Aarhus Fremad er altid svære at spille imod og især i Aarhus, så jeg glæder mig til kampen. Det bliver en intens affære og forhåbentlig kan vi trække os sejrrigt ud af opgøret, lyder det for Allan Høvenhoff, der bakkes op af holdkammerat, Glenn Rask.

– Jeg forventer, vi kommer til at vinde en masse kampe, få sat vores aftryk og være med i alle kampe, og at vi får sat vores aftryk på denne 2. division. Først gælder det Aarhus Fremad, som jeg tror bliver en hård fysisk kamp, og selvom vi skal spille på kunstgræs, vil der blive gået til den i duellerne. Så vi skal sørge for at få det rigtige ben ud af sengen lørdag og så er jeg sikker på, at det nok skal lykkes i Aarhus, forsikrer Glenn Rask, forud for forårspremieren.

Premierebraget spilles lørdag d. 9. marts. Bemærk venligst at spillested og tidspunkt er flyttet i forhold til oprindeligt kampprogram. Kampstart er ændret til kl. 16.15 og spillestedet er ASAs kunstgræsbane ved Frederiksbjerg Idrætscenter i Aarhus C.

< Tilbage til listen