Det højst rangerende U17 hold nord for fjorden

9. december 2019 - Thomas Jansen

Det har været et succesfuldt efterår for Jammerbugt FC’s unge U17 mandskab, som med sine præstationer endte som det bedst placerede U17 hold nord for fjorden.

Med en sejr i turneringens sidste runde satte holdet således et flot punktum for sæsonen med en stærk 3-1 sejr i ”finale-kampen” ude mod Hjørring IF. Dermed smuttede Jammerbugt FC nemlig forbi Hjørring i tabellen i Liga 1 og endte på en 3. plads, kun overgået af de to Aarhus hold AGF/Lyseng og VSK Aarhus.

– At drengene formår at tage til Hjørring og gøre det så godt i en direkte duel om 3. pladsen i sæsonens sidste og afgørende kamp, siger det hele. Måden vi vinder den kamp på, understreger kvaliteten og mentaliteten hos disse drenge, forklarer U17 træner Kim Hansen, som i det hele taget har masser af ros til sine spillere på vej ud af 2019.

– Det synes jeg altså er flot. Virkelig flot. Og det fortjener spillerne ros for. Ikke kun for den kamp, men for hele sæsonen. Det har været et godt efterår, ikke mindst resultatmæssigt. Det betyder bl.a. også, at vi nu er det højst rangerende U17 hold nord for fjorden og det må vi altså godt være stolte af, siger U17 træneren målrettet.

Men selvom det er gået godt og spillerne har præsteret på højt niveau, er det ikke kun en tilbagelænet og tilfreds U17 træner, der evaluerer på sæsonen, nu hvor der er blevet ro til at reflektere. Tværtimod er blikket allerede rettet mod det nye fodboldår, hvor nye mål og ambitioner skal jagtes. Det ligger ganske enkelt i talentafdelingens DNA, at fokus på udvikling aldrig slippes.

– Vi vil gerne øge niveauet endnu mere til træning. Gør vi det, kan det blive endnu bedre. Vi har ikke været så mange, som vi gerne ville og det prøver vi at lave om på. Vi forventer 2-3 nye spillere kommer til i vinterpausen og så har vi mange U16 spillere, som også byder sig godt til og er klar til at tage næste skridt. De har løbende været en del af truppen i år, hvor de også har gjort det rigtigt godt, fortæller Kim Hansen og fortsætter.

– Men vi har manglet lidt, når vi er blevet presset. Her spillertræningsmængden og kontinuitet en rolle. Det kan være en udfordring i U17 regi, hvor meget andet også fylder hos spillerne. Men generelt har træningen dog også været rigtig god, og vi har bygget på med fysisk træner, der også har givet spillerne et program med hjem til ferien, fortæller talenttræneren og uddyber.

– At vi flytter os i den rigtige retning og kun bliver bedre vidner ikke blot de gode resultater om, men også det, at vi har sendt et par spillere videre til højere rangerende klubber. Vi havde selvfølgelig gerne beholdt dem, men samtidig er det et kvalitetsstempel af det arbejde, vi leverer som hold og som klub. Så alt i alt har det været rigtig godt og vi kan være tilfredse med vores indsats og udvikling. Nu ser vi frem til at fortsætte den positive kurve i det nye år. Forudsætningerne er der, så vi skal blot fortsætte det hårde og fokuserede arbejde, fastslår den altid ambitiøse og arbejdsomme U17 træner, Kim Hansen.

Nu er det dog tid til at puste lidt ud, inden en ny sæson kalder. Første træningspas er planlagt til uge 3 og midt februar står den på træningslejr med flere træninger, kamp, spillersamtaler og sociale aktiviteter.

< Tilbage til listen