Der blev sat et positivt punktum i sæsonens sidste kamp

16. juni 2019 - Thomas Jansen

Det startede med lykønskninger og afskeder, inden årets sidste divisionskamp blev fløjtet i gang. Gæsterne fra Kolding blev budt velkommen på Sparekassen Vendsyssel Arena med et velfortjent skulderklap og en buket ovenpå den sikrede oprykning til 1. division.

Samtidig skulle Lasse Steffensen sendes godt afsted, også til 1. division, hvor nye udfordringer venter som fuldtidsprof i Vendsyssel FF. Endelig skulle også Thomas Nielsen takkes for mange gode år som spiller i klubben. Han fortsætter på adressen efter sommerpausen, men til den tid som ungdomstræner.

Da de velfortjente klapsalver var sendt afsted fra et velbesøgt Sparekassen Vendsyssel Arena, der var blevet varmet op af årets store sponsor cykelløb, kunne sæsonens sidste opgør fløjtes i gang. I kampens indledende fase var det ikke med fuld fart ud af starthullerne og kampen manglede lidt af den intensitet, der ellers har kendetegnet de fleste opgør i et oprykningsspil med højt niveau. Men selvom kampen måske ikke var sæsonens vigtigste, så havde den stadig betydning på flere niveauer, og som minutterne gik kom der også bedre og bedre gang i spillet.

Det var Jammerbugt FC, der fik bedst greb om kampen og efter godt et kvarters spil kunne stadion juble. Det kunne næsten ikke være bedre, det var nemlig Lasse Steffensen, som i sin sidste kamp i den blå trøje fik headet bolden i mål, da havde dukkede op på et indlæg til bagerste stolpe.

Målet til 1-0 blev startskuddet på en periode med Jammerbugt dominans og i minutterne efter scoringen havde bl.a. Sead Gavranovic og Zander Hyltoft gode forsøg på mål. Morten U. Thomsen kom dog tættest på at øge føringen, da han headede på træværket halvvejs i 1. halvleg.

Men lige som Jammerbugt FC styrede begivenhederne slog gæsterne til i den anden ende på lidt af en tilfældig. Udligningen til 1-1 fik det kommende 1. divisionsmandskab bedre med i kampen og kort før pausen måtte Emil Kobberup hive en pragtredning frem langs græsset, da et frispark blev sendt hårdt og fladt mod nærmest stolpe.

Det forblev lige mellem de to hold frem til pausen og i det hele taget var der tale om en jævnbyrdig kamp. Men det var Jammerbugt FC, der ville og kunne mest på dagen. Kort inde i 2. halvleg sled Morten U. Thomsen sig igennem og kom tæt på at bringe de blå i front igen, da han sendte bolden mod mål i det våde græs.

Selvom Jammerbugt FC havde et lille overtag i spil og chancer forblev det en kamp, som kunne tippe til begge sider. Mads Larsen kom tæt på ved et frispark og senere Sonny Jakobsen fra distancen. Hjemmeholdet bød ind med flere gode angreb, men Kolding viste også sine kvaliteter i ny og næ.

Inde i kampens overtid lykkedes imidlertid at sætte et positivt punktum på sæsonen, da indskiftede Bayan Fenwick headede på mål. På mållinjen stod en Kolding mand i vejen, men det var armen, som blokerede for bolden. Der blev fløjtet, peget på pletten og hevet et rødt kort op ad lommen.

Frem trådte anfører, Christian Rye, og midtbane dynamoen svigtede ikke foran hjemmepublikum, der blev sendt på sommerpause med sejr efter bolden sikkert blev sendt i nettet til 2-1.

Det var en flot afslutning på et svingende forår og det sendte både Lasse og Thomas godt videre, mens det også sendte de øvrige Jammerbugt spillere godt på vej mod den nye sæson, der venter efter en velfortjent sommerpause.

Jammerbugt FC sluttede på en 6. plads i 2. divisions oprykningsspil og kan nu se frem til at bygge på frem mod endnu et spændende grundspil, hvor endnu en tur i oprykningsspillet er målet.

Tak for opbakning til alle de trofaste støtter. Tak for sæsonen og på gensyn i den nye sæson.

Jammerbugt FC – Kolding IF: 2-1 (1-1)
17’ 1-0 Lasse Steffensen, Jammerbugt FC
30’ 1-1 Martin Hedeager Jensen, Kolding IF
95’ 2-1 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffe)

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Glenn Rask, Lasse Steffensen, Søren Astrup (Michael Stokbro), Mads Larsen – Sead Gavranovic, Zander Hyltoft, Christian Rye, Bardhec Bytyqi (Bayan Fenwick) – Sonny Jakobsen, Morten U. Thomsen (Michael Byskov).

< Tilbage til listen